Resource Menu


posted by Alexandru Cornogolub at Mar 7, 2017 4:30 PM
Quote
Hi, When I include a magnetic field in my simulation which consists basically in a spherical electrode emitting electrons the simulation does not converge. Someone knows what could be the problem? Thank you!

posted by Alexandru Cornogolub at Mar 2, 2017 5:20 PM
Quote
Someone? Please !!!!
posted by Alexandru Cornogolub at Feb 27, 2017 8:13 PM
Quote
Well everything works now! However when I apply a magnetic field the simulation doesn't converge the progress bar remaining zero all the time. Does someone know what could be the problem?

Thank you in advance. Alexandru

posted by Alexandru Cornogolub at Feb 27, 2017 12:19 PM
Quote
Hi, Well yes now the electrons get out. Good! However I don't see the space charge effect, ie all the emitted electrons are effectively sent into space, none returns to the electrode which seems unphysical. Does the electrode absorb the electrons which are deflected back ?

Best regards, Alex

posted by Alexandru Cornogolub at Feb 23, 2017 6:17 PM
Quote
No, I didn't.. I will try. Thank you!
posted by Felicien Filleul at Feb 8, 2017 6:07 PM
Quote
Hi ! Have you tried to defined the electron current density of your source to a negative value ? If not then that is probably your problem. Felicien
posted by Alexandru Cornogolub at Feb 1, 2017 4:32 PM
Quote
Hi, I'm modelling an electron emissive sphere. I would like to see the effect of the space charge on the emitted current. Everything goes well. However I can't see any emitted particle in the results. For example the emitted particles density is zero. Does someone know what could be the problem? Thank you very much.